INNOSTUSCOACHING OTA YHTEYTTÄ

”It

BLOGI

Innostus kadoksissa.

Vuosia sitten olimme perheeni kanssa kahden viikon lomalla. Koko loman ajan olin voinut jollakin tavalla huonosti: levottomia yöunia, pientä päänsärkyä tai migreeniä melkein päivittäin ja lisäksi tunsin ahdistusta ja pelkoa paluusta töihin loman loputtua.

Viimeiset pari vuotta työympyröissä olivat olleet perin normaalit: organisaatiomuutoksia, YT-prosesseja ja irtisanomisia, strategian uudistustyötä jne. Eli ei mitään maata mullistavaa ja ihan tavallisia ison organisaation esimiehen tehtäviä, joita olin tottunut tekemään. Huolestuttavinta oli se, että huomasin liian monena aamuna töihin lähtiessäni, että innostukseni silloista työtä kohtaan oli kadonnut. Se pelotti. Mietin erityisesti sitä, miten voin toimia esimiehenä, jos en ole innostunut työstäni enkä usko niihin asioihin, joita minun pitää viedä tiimini kanssa eteenpäin. Miten hyvin oman tiimini ihmiset huomaavat motivaation ja innostuksen puutteeni.

Minulle on aina ollut tärkeää, että tunnen innostusta työtä kohtaan. Olen silloin parhaimmillani, saan asioita aikaiseksi, olen luova ja myös organisaatio hyötyy siitä. Toki aina on päiviä, jolloin menen puurtamalla eteenpäin. Kun innostus katoaa pitkäksi aikaa, niin tiedän, että on paikallaan miettiä nykyisen suunnan tai työtehtävän vaihtoa. Olen oivaltanut, että omat innostukseen vaikuttavat asiat pitää löytää itse. On aina helppo moittia ja valittaa organisaatiota, esimiestä, kollegoita, työvälineitä tai liikaa työmäärää.

Vain minä itse voin ottaa vastuun omasta elämästäni. Suurin osa meidän elämästämme on arkea ja työn osuus siitä on suuri. Minä pystyn vaikuttamaan siihen, miten innostunut olen työssäni tai elämässäni.

Elämästä kannattaa tehdä sellainen, että se on itselle hyvä.

Tuona keväänä toimin itse coachina ja mentorina. Valmentaessani coachattavaani kohti hänen unelmatyötään, tunnistin käyväni omaa muutosprosessiani läpi yhdessä hänen kanssaan. Pohdin vahvuuksiani ja osaamisiani. Ja etenkin sitä, mikä saa minut innostumaan tai loistamaan. Minulle coachina toimivat tuolloin pari ystävääni, joiden kanssa keskustellessani tunnistin mitä halusin tehdä seuraavaksi. He eivät voineet antaa minulle ohjeita tai neuvoja vaan minun piti itse oivaltaa asiat. Oivalsin, että haluan tehdä töitä nuorten kanssa, jakaa kokemuksiani ja osaamistani heille. En ollut koskaan aikaisemmin edes haaveillut opettajan työstä ja loppukeväällä 2015 tiesin, että haluan opettajaksi. Kun tiesin mitä halusin niin ei mennyt kauankaan, kun eteeni osui työpaikkailmoitus, jossa haettiin vahvan työkokemuksen omaavaa henkilöä lehtoriksi Haaga-Heliaan. Kun näin ilmoituksen, tunsin että minun oli haettava paikkaa vaikka minulla ei ollut vähäisintäkään kokemusta opettajan työstä saatikka että olisin haaveillut pikkutytöstä lähtien opettajan ammatista.

Tästä opin, että kun tietää mitä haluaa, niin sen myös saa. Joskus se vaatii pidemmän polun, ja polulla voi olla mutkia ja esteitä. Tärkeintä on olla itselleen rehellinen ja tunnistaa minkälaiseksi haluaa oman elämänsä rakentaa. Nyt voin todeta, että olen unelmatyössäni. Työ on minulle merkityksellistä ja palkitsevaa: saan olla upeiden nuorien kanssa ja haastaa heitä. Lisäksi saan valmentaa oman yritykseni kautta ihmisiä heidän matkallaan kohti unelmatyötä.

Mikä on minun seuraava unelmatyöni, sitä en tiedä vielä. Eikä minun tarvitsekaan tietää. Tässä hetkessä on hyvä olla.

Entä sinä, oletko sinä unelmatyössäsi? Parempi työelämä voi alkaa yksinkertaisesta päätöksestä. Ota yhteyttä minuun niin autan sinua. Soita tai laita viestiä minulle, niin jutellaan.

Pirjo
puh. 0400 507502
email: pirjo@innostuscoaching.fi


OTA YHTEYTTÄ

Innocoaching, Y-tunnus 2889889-5

Pirjo Purovesi
0400 507502
pirjo@innostuscoaching.fi

https://www.linkedin.com/in/pirjopurovesi https://twitter.com/PPurovesi