INNOSTUSCOACHING OTA YHTEYTTÄ

”It

BLOGI

Mitä coaching-prosessissa tapahtuu?

Minulta kysytään usein, mitä coaching on ja mitä coaching-prosessin aikana tapahtuu. No minäpä avaan asiaa oman kokemukseni pohjalta.

Coaching on tavoitteellinen, ratkaisukeskeinen ja vuorovaikutteinen kehitysprosessi, jossa coach auttaa kysymyksillä coachattavaa / valmennettavaa oivaltamaan itse asioita.

Mentorointi eroaa coachingistä siten, että mentoroinnissa mentori auttaa asiakasta kertomalla ja jakamalla omia kokemuksiaan ja osaamistaan.

Hyvin usein coaching-prosessissa yhdistyvät nämä molemmat asiat.

Toimin sertifioituna business coachina ja mentorina eli keskityn työelämään, yrittäjyyteen ja omaan ammatillisen osaamiseen liittyviin kysymyksiin. Osaamiseni pohjalla on yli 20 vuoden monipuolinen työelämäkokemus ja muutaman vuoden kokemus coachauksesta ja mentoroinnista.

Coaching voi tapahtua ihan perinteisesti kasvotusten tai videon/puhelun välityksellä. Tai vaikka kävelylenkillä. Asiakkaana voit päättää sinulle sopivan tavan.

Minun kanssani coaching-prosessi etenee yleensä tämän mallin mukaan:

Ennen prosessin alkua:

Tapaan aina coachattavani ennen mahdollisen prosessin alkua. Kerron tässä tapaamisessa tavastani tehdä töitä ja siitä mitä coaching on mitä odotan coachattavalta. Tapaamisessa tutustumme toisiimme ja annan potentiaaliselle asiakkaalle mahdollisuuden pohtia ja tunnustella olenko minä hänelle sopiva ja oikea coach. Samalla itse pohdin voinko olla avuksi hänelle juuri siinä tilanteessa. Tämä ensimmäinen tapaaminen on aina maksuton.

Jos me molemmat koemme yhteistyön kiinnostavaksi ja molemmille sopivaksi niin sen jälkeen aloitamme coaching-prosessin, joka useimmiten kestää 4-8 krt ja ajallisesti 3-6 kk. On hyvä muistaa, että jokainen coachattava on erilainen, tavoitteet ovat erilaiset ja niin myös aikataulu sekä prosessin kesto.

Tyypillinen coaching-prosessi ja sisältö:

Prosessin ensimmäisen tapaamisen aloitan aina keskustelemalla coachattavani kanssa siitä, mitä hänen elämäänsä työn lisäksi kuuluu. Vaikka coachina keskityn enemmän työelämän haasteisiin niin hyvään ja tasapainoiseen elämään kuuluu työn lisäksi paljon muutakin. On tärkeää tunnistaa, miten elämän eri osa-alueilla menee. Ensimmäisen tapaamiseen kuuluu myös 1-3 innostavan tavoitteen luominen coaching-prosessille.

Prosessin toisessa vaiheessa kirkastetaan edellisessä vaiheessa asetettuja tavoitteita ja laaditaan etenemissuunnitelma tavoitteille.

Prosessin seuraavissa vaiheissa edistetään asetettuja tavoitteita ja oppimista peilaten tehtyyn etenemissuunnitelmaan. Joskus prosessin aikana eteen voi tulla joku yllättävä ja akuutti tilanne, johon coachattava kaipaa coachausta tai coachin neuvoja. Ja silloin toimimme sen mukaan.

Jokaisen coaching-tapaamisen lopetan kysymällä asiakkaaltani siitä, mikä oli tärkeitä sinulle juuri tänään. Prosessiin liittyy kotitehtäviä, joita minä coachina annan coachattavalle Coaching-prosessi päättyy yhteenvetoon. Ja oman coaching-osaamiseni kehittämiseksi pyydän asiakkailtani palautteen prosessin loputtua.

Miltä kuulostaa? Haluaisitko lähteä kanssani matkalle kohti parempaa työelämää? Olen täällä juuri sinua varten. Eli soita tai laita viestiä minulle, niin jutellaan.

Pirjo
puh. 0400 507502
email: pirjo@innostuscoaching.fi


OTA YHTEYTTÄ

Innocoaching, Y-tunnus 2889889-5

Pirjo Purovesi
0400 507502
pirjo@innostuscoaching.fi

https://www.linkedin.com/in/pirjopurovesi https://twitter.com/PPurovesi